laura-mesina

conf. dr. Laura Mesina

Coordonator programe de studii

Absolvă în 1995 Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti. Urmează apoi un program de masterat  în literatură medievală şi îşi susţine doctoratul în 2003 cu tema “Imaginarul medieval românesc”, sub conducerea prof. univ. dr. Nicolae Manolescu. Ca preparator drd. şi apoi asistent la Facultatea de Litere, desfăşoară o activitate intensă de management universitar.

În perioada 1999-2000, este bursier “Vasile Pârvan” la Accademia di Romania in Roma şi membru societar al Şcolii Române de la Roma. Ulterior, obţine granturi şi burse de cercetare în Italia, Franţa, Cehia şi Slovacia, unde participă şi la congrese şi seminarii.

Este membru fondator al Centrului de Excelenţă în Studiul Imaginii (2001), în cadrul căruia este secretar ştiinţific de la înfiinţarea instituţiei şi pînă în prezent, fiind co-organizator al modulului didactic şi co-autor de proiecte de cercetare, naţionale şi internaţionale. Din 2007, este cercetător la CESI şi redactor-şef al Caietelor CESI VIZUAL, finanţate prin granturi de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România.

În prezent, îşi continuă cercetările în domeniul studiului interdisciplinar al imaginii şi al imaginarului, al retoricii textuale (co-autor la Breviar de retorică, 2006) şi vizuale şi semnează în reviste de specialitate şi în volume colective din România şi din străinătate.

Este conferențiară la Departamentul de Comunicare Socială şi Relaţii Publice al Facultăţii de Litere, UB, unde ţine cursuri de imagologie, teoria imaginarului, retorică şi metodologii de analiză a imaginii publicitare, introducere în relaţii publice şi redactare de texte în relaţii publice.

CV

Lista lucrari

Alți membri