Despre: Constantin Popescu este conferențiar doctor și director al Departamentului de Științe ale Comunicării al Facultății de Litere, Universitatea din București. Susține cursuri în cadrul programului de studii de master Consultanță și expertiză în publicitate. A urmat cursuri de specializare în publicitate la College of Journalism and Mass Communications, University of South Carolina, 1994 și în jurnalism de agenție la Ecole Supérieure de Journalisme, Lille, 1993. Are un doctorat în filosofie la Universitatea din București. Predă cursuri la CESI din 2004, iar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, UB – din 1992. Face parte din comitetul științific al revistelor: Styles of Communication, editată de Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, UB și Committee for Philology of the Polish Academy of Sciences, Wrocław Branch, Polonia; Interstudia, editată de Centrul Interdisciplinar de Studiu al Formelor Discursive Contemporane, Universitatea din Bacău.

PublicațiiPublicitatea: o estetică a persuasiunii, Editura Universității din București, 2005;  Diversitatea expresivă a persuasiunii publicitare. Crestomaţie, 2005; Retorica vizuală. Problematici, crestomație, 2013.

Traduceri: Françoise Dolto, Psihanaliza şi copilul, împreună cu Cristina Popescu, Editura Trei, 2006; Bernard Cathelat, Publicitate şi societate, Editura Trei, Bucureşti, 2005; Dominique Lestel, Originile animale ale culturii, Editura Trei, Bucureşti, 2004.

Curriculum Vitae

Lista de lucrări

Cursuri CESIImaginea fotografică