19030386_1574139532656888_7453277760719360509_n

Horia Iova

MASTER

Horia Ioan Iova este alumn al masteratului Teoria și Practica Imaginii și muzeograf la Muzeul Municipiului București. Și-a susținut lucrarea de disertație, „Rolul teatrului în definirea identităților sociale”, în iunie 2016, sub dubla coordonare a lect. univ. dr. Laura Marin și a lect. univ. dr. Cristina Modreanu.

Traseul tău descrie multe turnuri neașteptate, de la matematică-informatică (liceu), la comunicare și relații publice (facultate), până la studiul imaginii (masterat). Care e resortul din spatele acestor tranziții, ce anume te-a motivat să le realizezi?

Am renunțat la matematică în primul rând pentru că nu eram foarte bun la cifre, aveam o atenție poate mai haotică în perioada liceului, așa că orice ținea de cifre „dădea” greșit. La logică, matematică, mă pricepeam destul de bine, dar partea cu cifre mă debusola. Atunci am zis că dacă vreau să fac ceva important, interesant în viața mea, ar trebui să ocolesc cifrele, și cum îmi plăcea destul de mult să vorbesc în public, îmi plăcea să prezint idei, să dezbat, m-am gândit să mă orientez spre partea de comunicare, de cultură, nu-mi era foarte clar în acel moment. (…)

Interviul complet aici.