14322189_1230144193727115_6413015902153958010_n

Laura Trocan

MASTERANDĂ

Am fost admisă în cadrul masteratului de Societate, Multimedia, Spectacol cu o lucrare despre arta corporală și performance, iar după doi ani de periplu în cadrul CESI, cu întrebări, provocări și experiențe practice, mi-am definitivat cercetarea pe modul în care performance-ul demonstrează și deconstruiește constructele culturale ale societății. De la constructele sociale ale genului, până la arta în sine, analizez „joaca” performance-ului cu conceptele construite social, pentru a le sublinia relativitatea.
Experienţa CESI a fost o incursiune în pasiunile mele, o inspiraţie şi o motivaţie pentru a le aprofunda şi a le concretiza.
Perspectivele din care artele spectacolului şi studiile culturale, în general, sunt abordate, au dat naștere unei surse generatoare de idei, de dorința de a Cunoaște, a Înțelege, a Face. Oportunitățile de practică și academice oferite de CESI au fost minunate deschizătoare de drumuri, care au contribuit la îmbogățirea experienței profesionale și personale. Practica în instituțiile de cultură partenere (Godot Cafe Teatru, Centrul Național al Dansului), experiența de cronicar din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, participarea la sesiunea de comunicări Best Letters Colloquia și stagiul Erasmus petrecut la Bruxelles sunt reperele principale ale călătoriei mele CESIste.
În tot acest proces de descoperire, am fost susținută de profesorii și personalul CESI, personalități care m-au îndrumat și, mai ales, m-au inspirat.