Corina Popa este doctor în Filologie (subdomeniul Lingvistică) și urmează al doilea program de doctorat în Studii culturale, în cadrul Centrului de Excelenţă în Studiul Imaginii.

La CESI, susține cursuri de redactare științifică și coordonează activitățile din cadrul parteneriatului CESI-Genesis College.

Experiența sa profesională este strâns legată de domeniul educației, fiind, de-a lungul timpului, consilier la Departamentul Educaţie şi Cercetare al Administraţiei Prezidenţiale, expert în etică universitară în cadrul UEFISCDI, realizatoarea emisiunii „Next: educația viitorului” și consilier pe probleme de educație la Parlamentul României. Printre proiectele de educație coordonate, se numără Școala de Gramatică (inițiativă de popularizare a regulilor de exprimare corectă în limba română, cu peste 90 000 de urmăritori în social media), platforma de învățare a limbii române „Cuvinte românești” (cuvinteromanesti.ro) și „GramMania Diaspora – Festivalul tinerilor care vorbesc corect”, susținut de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Corina este prezentă constant în spațiul public cu intervenții care susțin echitatea și diversitatea în educație, atât la evenimente ca SuperTeach, EduInvest, FIEdu, TEDxCluj Salon, Romanian Conference for Education and Research etc., cât și în mass-media din România.

Domenii de interes: analiza discursului, comunicare interculturală, pedagogia diversității, educație interculturală.

Cursuri susținute

Admitere Masterate CESI 2022Laura Mesina (coordonator studii CESI) şi Sorin Alexandrescu (fondator CESI) în Observator cultural

„Puteam dezvolta un proiect cultural comun doar acasă, la București!”
Read More

Studii de Film la CESI

Read More

Contact

Adresă
1
Secretariat Școala Doctorală „Spațiu, Imagine, Text, Teritoriu”/CESI:
Facultatea de Litere (demisol), Str. Edgar Quinet nr. 5-7, Sector 1, cod poștal 010017, București


Director CESI și coordonator științific SD SITT: 
prof. univ. dr. Sorin Alexandrescu
salexandrescu2005@yahoo.com

Secretariat
Simona Chiaburu, +40 740 003 843 office@cesi.unibuc.ro  simona.chiaburu@litere.unibuc.ro
2
Coordonator programe de studii SD SITT și secretar științific CESI:
conf. univ. dr. Laura Mesina
laura.mesina@litere.unibuc.ro


Resurse utile

MasterateDoctorateAdmitereCercetareLaboratoare

Follow us

Abonare newsletter

Fiți la curent cu ultimele informații despre activitățile CESI.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram